"A csodák akkor kezdenek felbukkanni az életedben, mikor legalább annyi energiát szentelsz az álmaidnak, mint amennyit a félelmeidnek szoktál."
Richard Wilkins

 

Ha kérdése van, írjon bizalommal!

Dr. Balahuri Brigitta
orvos hipnotherapeuta

Ez is abban a réges-régi időben történt, amikor még a hatalmas Jupiter uralkodott az emberek és az állatok fölött ...
 

A retket már az ókori Kínában is nagyon kedvelték, gyógyszerként használták  és sok étel alapját képezte. A Földközi-tenger vidékén szintén nagy népszerűségnek örvendett, az egyiptomiaknál a hagyma és a fokhagyma mellett a piramisépítő munkások napi étrendjének szerves részét képezte.

A megoldás a zöldbanán  lehet azoknak akik nagyon kívánják a szénhidrátot.A zöldbanánból készült liszttel tetszőlegesen helyettesíthetünk bármilyen lisztet, egyáltalán nincsen banán íze és egy olyan rezisztens keményítőt tartalmaz, amely szervezetünkben rostként viselkedik.

Hipnózissal gyógyítja álmatlanságát Samantha.
A Szex és New York sztárja egy rádióinterjúban beszélt a problémájáról, ami évek óta jelen van az életében.
 

"Az elme a „nem elég" állapotában létezik, és ezért ­kapzsi módon - mindig többre vágyik. Ha azonosulsz az elméddel, akkor nagyon könnyen unatkozni kez­desz, és nyugtalanná válsz. Az unalom azt jelenti, hogy az elme ingerre, további gondolati „harapnivaló­ra" éhes, és az éhségét nem elégítették ki."

"Létezel"  vagy "csinálod" üzemmódban éled a napjaidat............
 

Emberi mivoltunk talán legfontosabb sajátja az a képességünk, hogy szabadon dönthetünk az élet különböző rendű-rangú kérdéseiben. Szemben a zombikkal és a robotokkal, mi emberek logikai, erkölcsi és érdekalapú megfontolások alapján értékeljük az adott helyzetet, és hozzuk meg ezek alapján a döntéseinket, melyben az emberi tudat alapvető szerepet játszik.

Egy alkalommal Audrey Hepburnt faggatták, hogyan tudja ilyen sokáig megőrizni csillogó szépségét. A színésznő válaszát mindenki csodálattal hallgatta.

Egyike azon kevés teljes gabonáknak, melyek gluténmentesek és lúgosítanak!
A főtt köles remek helyettesítője a reggeli zabpehelynek, de akár a pirítósra, salátákra is szórhatjuk, ha egy kis kellemes, lágy, édeskés ízt szeretnénk. Ráadásul a köles főzése nem telik sok időbe, könnyű beiktatni étrendünkbe!

"Az emberek nem azért sikertelenek, mert információhiányban szenvednek. A legtöbb önfejlesztő könyvben lefektetett elvek valóban működnek. De akkor miért nem sikeres minden ember aki olvassa?"

Rózsafélék családjába tartozik, egyik leghasznosabb gyümölcs. Nagy előnye, hogy helyben is megterem, így szállításkor nincs semmilyen vegyszeres kezelésnek alávetve.
 

Minden gondolat ok, és minden körülmény következmény. Ezért lényeges annyira, hogy gondolataink irányításával csak a kívánt körülményeket idézzük elő.

Egy Nobel-díjas tudós szerint elsősorban a mobil készülékek, a folyamatos email és SMS-olvasás tehetők felelőssé a jelenségért.
Thomas Südhof véleménye, hogy a mobil készülékek és a túlórák által okozott túl sok stressz miatt következik be általában a kiégés.

 

Nekem ő a gyümölcsök királynője és az első helyen van.
Már fogyasztották i. e. 5000 évvel.  A 18. század vége óta a trópusi, szubtrópusi és mediterrán vidékeken világszerte termesztik. A meleg égövi országokon kívül az avokádó piaci termékként csak néhány évtized óta népszerű.

Emil Coué után a harmadik legnagyobb kedvenc és tanító, James Allen segítő szavai a kellemesebb és élhetőbb élet megteremtéséhez.

Az EWG (Environmental Working Group) minden évben összeállít egy listát azokról a zöldségekről és gyümölcsökről, melyek termesztéséhez a legtöbb és a legkevesebb rovarirtó permetszert használják. Az alma már ötödik éve vezeti a „feketelistát”, ama vegyszerek miatt, amiket azelőtt és azután használnak, hogy a gyümölcs megérne. Az avokádó ezzel szemben másodjára nyerte meg a „legtisztább” termés címet, a tesztelt avokádók mindössze 1 százalékában mutatható ki növényvédőszer.

A legjobb, ha mindig olyan dolgokra összpontosítunk,  amelyek jó érzésekkel töltenek el minket, még akkor is,  ha ezek másoknak épp nem megfelelőek vagy irreálisnak tűnnek.

Még nem volt egyéves, amikor édesapja elesett a fronton az első világháborúban. A kisfiút írni-olvasni nem tudó anyukája és szigorú, hatalmaskodó nagymamája nevelte nagy szegénységben. Végül egyik tanára, bizonyos Louis Germain meglátta benne a tehetséget, és felkarolta a gyereket. Három évtizeddel később Camus-t, a valaha élt második legfiatalabb díjazottként, irodalmi Nobel-díjjal tüntették ki.

A humusz is csicseriborsóból  készül, ami az egyik legnépszerűbb és legszélesebb körben fogyasztott étel a Közel-Kelet országaiban.
Én imádom, és az egyik alkotóelemét, a  tahinit is a kedvéért készítem házilag.

A gyakorlat látszólag nem tűnik nehéznek, de igen megerőltető lehet annak, aki nincs formában. Szerencsére, mint annyi minden másban, itt is a fokozatosság elve szerint kell haladni.

Újra egy magyaron a világ szeme: bebizonyította Einstein elméletét!

A budapesti Fazekas Gimnáziumban érettségizett Haiman Zoltán, aki ma már a Columbia Egyetemen oktat, és csoportjával bebizonyította, hogy az egyik közeli galaxis közepén két szuper masszív fekete lyuk kering egymás körül.

Mivel nagyon szeretem a humuszt, kénytelen voltam megtanulni  egyik alkotóelemének, a tahininek az elkészítését.

Frissít, üdít, jó kedvre derít......és 3 ok, amiért érdemes szeretni

"Amikor elkezdtem szeretni önmagam, felszabadítottam magam azok alól a dolgok alól, amik nem tettek jót az egészségemnek - ételek, emberek, dolgok, helyzetek és minden, ami elvitt önmagamtól. Először ezt a hozzáállást egészséges egoizmusnak tartottam. Ma már tudom, hogy ez: ÖNMAGAM SZERETETE."

Vagy mégse?! Ezt a mai világban tényleg elég nehéz eldönteni, amikor számos teória születik nap mint nap.

Mindenki maga döntse el, mi számára a legjobb.

 

A kreativitás nagyon gyakran titokzatos és paradox módon működik. A kreatív gondolkodás egyes személyiségek stabil, meghatározó jellemvonása, ami mégis változhat a összefüggésektől és körülményektől függően, s amihez a gondolkodás folyamatától teljesen elkülöníthető, összetett megismerésre van szükség.

Egy fantasztikus univerzális étel, amiből egy tányér az emberek egy részének csak egyszerű köret vagy desszert, a sportolóknak tökéletes táplálék, a szegény országokban pedig maga az élet.

Egy tanulságos  eset arról, hogyan segít a hipnózis választ kapni a kérdésünkre, eldönteni a helyes irányt és a váratlan meglepetésekről

Egy nagyon találó gondolat arról, hogy felesleges tépelődni a már megtörtént dolgokon megkeserítve ezzel a jelenünket is...

Csak erős idegzetűeknek!

“A legtöbb ember 25 évesen meghal, de csak 75 évesen temetik el.”
Benjamin Franklin

Érdemes nagyon odafigyelni és meggondolni, hogy mit forgatunk a fejünkben.

Elgondolkodtató és megfontolandó, mert ha így van,
érdemes MÁSIK "szerepet" keresnünk és AZT megtanulnunk.
Egy próbálkozást mindenképp megér. Ezzel a befektetéssel
tényleg CSAK nyerhetünk

Régi gondolatokkal nem lehet új életet kezdeni, fejlődést és változást elérni.

Jók ezek a mondatok és a tudatalatti elfogadja, amit mondunk neki, pláne ha gyakran ismételgetjük.
Tudunk ezzel lazítani a feszült reggeli őrületen és adni magunknak kellemes megerősítéseket.
A csakra szanszkrit eredetű szó, kereket jelent, és a test fő hét energiaközpontját jelölik. A gerincoszlop mentén, egymás fölött helyezkednek el, a szivárvány színeinek megfelelően. Mivel különböző testtájakhoz és belső elválasztású mirigyekhez kapcsolódnak, így harmonikus működésük hozzájárul az egészséges és teljes élethez

Kedvenc tanárom Popper Péter gondolata az "Igazi"-ról
 

Az amarántot lisztérzékenyek is fogyaszthatják, mert fehérjéje gluténmentes, nem tartalmaz gliadint.
Többfajta diétás étrendbe is jól beilleszthető.

A sportolók a versenyhelyzetekkel, rossz versenyélményekkel kapcsolatban érezhetnek erős szorongást, amit mind egyéni mind csoporthipnózissal csillapítani, kezelni lehet.

"A fiatalság mércéje nem az életkor, hanem a szellem és a lélek állapota:
az akarat- és képzelőerő, az érzelmek intenzitása, a jókedv és a kalandvágy győzelme a lustaságon."
(A. Schweitzer /teológus, filozófus, orvos)

Erickson sokszínű terápiás technikáinak átfogó jellemzője az, hogy nem alkalmaz receptszerűen megoldásokat, minden esetben rugalmasan alkalmazkodik a beteghez, és esettől függően hasonló problémákat egészen eltérő módon kezel.
Ahelyett, hogy közvetlen utasításokat adott volna a betegeknek, inkább lehetőséget adott nekik arra, hogy transzba essenek, megengedve a betegnek, hogy saját módjukon interpretálják a hallottakat és személyes módon reagáljanak.

Nekem a turmix az egyik legfinomabb ital. Víz és kávé után reggel mindig ezzel indítom a napomat.
Kedvencem a banános, a málnás és az epres.
 

Amikor a szorongatóan kilátástalannak tűnő helyzetben egyszer csak jön a segítség...

Mindenkit érdekel az a folyamat, ahogyan a hipnózis zajlik. Nem úgy nőttünk fel, hogy az óvodában már erről beszéltek nekünk, sajnos.
 

"A boldogság a természetes állapotod. Ha megpróbálod 'elérni', vagy küzdeni próbálsz a boldogságért a saját természeted ellen harcolsz. Boldogság vagy. Maga vagy a boldogság. Már nincs mit fejlesztened magadon ahhoz, hogy boldoggá válj. Már az vagy!

„Ha valakit csak a mosolyáról, az optimizmusáról ismersz, az nem azt jelenti, hogy nincsenek megpróbáltatások az életében, hogy nem érik kudarcok vagy csalódások...

Nemrég olvastam ezt a bejegyzést. Nagyon tetszett. Pontosan azt gondolom, hogy ez a lényeg. Erőt adni, bízni, megerősíteni mindenkit abban a hitben, hogy a megoldás ott szunnyad bennünk- ezzel egyben teret és szabadságot, a döntés szabadságát biztosítani. És ez egy tanácsadó, egy terapeuta dolga is!

 

Amikor ezt a szót halljuk, először szinte mindenkinek az jut eszébe, hogy kit szeretünk. Így tanultuk, így neveltek bennünket.