Zöldbanán liszt, a nagyon korszerű

 A  vércukorszintünket is a megfelelő értéken tartja és tovább érezhetjük magunkat tőle teltebbnek, jóllakottabbnak. És van még egy jó hír! Mivel a rezisztens keményítőt a test nem tudja teljesen hasznosítani, ezért az ezzel készült ételekből kevesebb kalóriát nyerhetünk ki.
A banánhoz hasonlóan a zöldbanán lisztnek magas kálium- és magnézium tartalma van, amely szívünk aktivitásának, illetve az idegeinknek és az izomaktivitásunknak tesz jót.
Ami az ízét illeti, nagyon enyhén diós ízhatást produkál, emiatt smoothie-ba és salátaöntetekbe is előszeretettel használják. Mindemellett a gluténérzékenyek is fogyaszthatják és minden receptben kicserélhetik a búzalisztet a banánlisztre.


A zöldbanán liszt keményítőtípusa és -tartalma is hasznos. A hagyományos kenyérben, tésztafélékben és burgonyában található keményítő hamar feldolgozódik a vékonybélben és így glükózként kerül a vérbe.
A rezisztens keményítő viszont nem mind a vékonybélben emésztődik meg, így a cukor sokkal lassabban kerül a vérbe.  Nemcsak az inzulinválaszunk lassul , hanem fogyókúránkban is segít.
Forrás: Mail Online