„A reggeli a nap legfontosabb étkezése!"

Biztos hallottuk már, ha mástól nem, akkor a nagyitól, hogy reggelizni nagyon fontos.  Jelen helyzetben ez a teória is megdőlni látszik, mint oly sok másik, pl. jó e 4-5 alkalommal enni, melyik cukorral  édesítsük az életünket, igyunk tejet a tehén alól vagy préseljük mandulából, a hús- és kenyérevésről már nem is beszélve. Minden álláspontnak vannak követői és ellenzői. Naponta lehet olvasni újabb pro és kontra tanulmányokról.
Szóval ez a táplálkozás-téma egy jó kis gumicica.
Ezért itt is, mint mindig hallgatni kell a megérzéseinkre. A szervezet óraműpontossággal dolgozik és jelez, persze ha hagyjuk.
Szerintem senkire nem lehet sablonokat ráhúzni, mindenkinek
meg kell tapasztalnia, hogy mi számára a legjobb.
Nem fontos délig  2x ennie, ha egyáltalán nem kívánja, és megvonni magától a kenyeret a glutén miatt. De!  A bevitt kalória, ha rendszeresen több a leadottnál - lerakódik háj formájában. És a megevett "mérgek"  ( fehér liszt, fehér cukor, kész ételek,  befőttek, konzervek) sem tesznek jót.
Így mindenki maga döntse el, mi számára a fontos, és milyen
étrendet követ.
Azt látom, hogy egy kiegyensúlyozott 4-5x-i táplálkozás,
kisebb de minőségi adagokkal, minimum 2.5 l víz, sok zöldség és gyümölcs célravezető  és már  3 hét alatt lényegesen javítja az általános közérzetet, támogatva az agyi tevékenységet is.
Én imádok főzni és enni, így sokszor eszem naponta-keveset, igyekszem elérni a 3l tiszta víz mennyiséget, száműztem a cukrot és mindent, amiben benne van. Soha nem használok konzervet, fehér lisztet, ételízesítőket. Minden sarkon akad egy zöldséges, ahol  már jó minőségű, igaz kicsit csúnyácska
alapanyagokat is be lehet szerezni. Mert azok az igaziak az óriásira duzzasztott mű társaikkal szemben.
( természetesen csak egészséges embereknek szól, akiknek nem kell semmilyen diétát és megszorítást betartaniuk)